بهین علم فهیم

مشاوره روانشناسی، بهداشت روانی (آموزش، مشاوره، پژوهش)

بهین علم فهیم

مشاوره روانشناسی، بهداشت روانی (آموزش، مشاوره، پژوهش)

همراز (پرسش و پاسخ)

این صفحه برای پرسش و پاسخ ایجاد گردیده است. مراجعین محترم وبلاگ می توانند با تعیین یک کلمه رمز (شناسه) برای خود، سوالات خودشان را مطرح نمایند. پاسخ سوالات با ذکر کلمه رمز در وبلاگ قرار داده خواهد شد. بدین شکل امکان طرح سوال بصورت محرمانه فراهم شده است. ضمن آنکه سایر مراجعین وبلاگ نیز می توانند پاسخ سوالات مطرح شده را مشاهده نمایند.

همچنین مراجعین عزیز می توانند آدرس ایمیل خود را همراه با سوالشان ثبت کنند تا پاسخ سوال به ایمیل آنها ارسال گردد.

==========

پاسخ سوال اسم رمز کنکور سه شنبه شب ۹۴/۶/۳

با سلام
1- اینکه خانواده سعی داشته اند در شب کنکور محیط خانه را آرام و شاد نگه دارند، ظاهراً اثر برعکس گذاشته و موجب شده شما بیشتر هول و اضطراب پیدا کنید. چون به طور ناخواسته این حس را در شما ایجاد کرده که امشب (شب کنکور)یک شب خاص و متفاوت از سایر شب هاست واین باعث احساس استرس در شما شده است.
2- رزو کنکور پدر و مادر و برادرتان شما را به جلسه آزمون رسانده اند. این هم باعث شده که شما متفاوت و خاص بودن روز کنکور را بیش از پیش حس کنید و چون تجربه اول شما از شرکت در کنکور بوده توانسته تأثیرمنفی بگذارد. سؤال این است که چرا همه اعضای خانواده شما را همراهی کرده اند؟ در حالی که در کنکورهای آزمایشی این چنین نبوده است.
3- اینکه جو سالن را سنگین حس کرده اید بر میگردد به اتفاق های پیشایند ورود شما به سالن یعنی همان تلاش های خانواده در شب قبل و همراهی شان در صبح روز آزمون. مجموعه اینها موجب می شود شما جو و محیط را به گونه ای دیگر احساس کنید.
4- شما باید بدانید و دبیران تان باید این نکته را به شما تذکر داده باشند که وقتی سؤالی را بلد نیستید خیلی وقتتان را صرف آن نکنید. و به سراغ سؤالات بعد بروید. اگر وقت اضافه آوردید برگردید و این قبیل سوالات را مجددا حل کنید.
5- وقتی وقت زیادی را صرف یک سؤال می کنید چه آن را درست جواب بدهید چه غلط می شود گفت ضرر کرده اید زیرا اگر درست حل کنید وقت زیادی از شما گرفت و چه بسا سؤالات بسیاری را که قدرت پاسخ دادن به آنها را داشته اید از دست داده باشید. و اگر غلط جواب داده باشید که ضررتان دو چندان میشود هم به سایر سؤالات نرسیده اید وهم این سؤال را اشتباه جواب داده اید. فکر کردن به این موضوع موجب ایجاد استرس شده و تمرکز داوطلب را به هم می زند.. پس نباید وقت زیادی را صرف سؤالی کنید که نمی دانید بلدید یا نه.
6- وقتی سؤالی را بلد نیستید در کمال خونسردی بروید سراغ سوالات بعدی.
7- قاطی کردن فرمول ها نشان میدهد احتمالا در حفظ کردن آنها کوتاهی داشته اید. تسلط بر فرمول ها  نیازمند تکرار و حل تمرین های متعدد است. اگراین کار را کرده باشید فرمول ها ملکه ذهن شده و به سادگی آنها را قاطی نمیکنید.
8- بر عکس آزمون سراسری، در روزهای کنکور آزمایشی روز عادی را داشته اید. زیرا مادرتان تنها شما را می رسانده اند. اغلب در خانه مادربزرگ مهمان بوده اید و اینها نشان می دهد که کاملا ریلکس بوده اید. همین باعث می شده در کنکور آزمایشی بهتر نتیجه بگیرید.  در واقع هیچ شبیه سازی بین کنکور ازمایشی و کنکور سراسری انجام نداده اید. شما باید شب و روز کنکور سراسری همانند روزهای کنکور ازمایشی عمل می کردید. در این صورت کمتر دچار استرس می شدید.
9- تفکر شما مبنی بر این که اگر خراب کردید در نوبت های بعدی جبران می کنید نیز کاهنده استرس در کنکور آزمایشی بوده است. اگر می توانستید در سر جلسه ازمون سراسری هم اینگونه فکر کنید بهتر نتیجه می گرفتید. یعنی باید با خود فکر میکردید که اگر موفق نشدید سال بعد جبران خواهید کرد. دراین صورت عملکردتان بهتر می شد.
10- خودتان اذعان کرده اید که تست های مدت دار در طول سال کم زده اید.طبیعی است که با این وضع عملکرد خوبی در جلسه آزمون سراسری نداشته باشید. یکی از شبیه سازی های مهم همین است که شرایطی مشابه آزمون سراسری برای خودتان ایجاد کنید. باید بارها تمرین کرده باشید که در تایم زمانی مشابه کنکور واقعی تست بزنید. باید زمان بگیرید و تست بزنید. تست زدن یک هنر است تست زدن سریع یک هنر دیگر. کسی در ازمون موفق خواهد بود که بتواند در تایم زمانی کوتاه بیشترین تست را بزند. بنابراین یکی از برنامه های ثابت شما باید این باشد که تمرین تست زدن در زمان معین بکنید تا سرعت تست زنی تان افزایش یابد
11- مقصود بنده از مقایسه کنکور آزمایشی با آزمون سراسری توسط شما این بود که خودتان با زبان خودتان بیان کنید و خودتان به این نتیجه برسید که هیچ تفاوت شاخصی بین این دو آزمون وجود ندارد. بلکه آن چه موجب ایجاد استرس می شود این است که خود داوطلب آزمون سراسری را به گونه دیگری ادراک می کند و الا در واقع تفاوتی وجود ندارد.  نوع نگاه و ادراک داوطلب نیز تحت تأثیر افکار خودش از یک طرف و نیز نوع برخورد اطرافیان از طرف دیگر است.خودتان واطرفیان (خانواده) باید در شب و روز آزمون سراسری همان زندگی عادی را داشته باشند. تا همه چیز برایتان عادی باشد.
برخی تأکیدات و سفارش ها و برخوردها می تواند استرس آور باشد.
از خانواده بخواهید با آزمون سراسری شما کاملا عادی و معمولی برخورد نمایند.
ضمنا از تست زنی سریع و شبیه سازی شرایط کنکور سراسری غفلت نکنید.

------------------------------------------------

پاسخ سوال فتح الله زاده


پاسخ شماره دو  بیست و پنج مرداد ۹۴

با توجه به توضیحاتی که دادید می توان تصور کرد که سقف استعداد ایشان در حد همین مقام هایی است که کسب کرده و فشار بیشتر برای دستیابی به مقام های بالاتر ممکن است ایشان را دچار استرس نماید و از توفیقات فعلی او نیز بکاهد. این را به دلیل این عرض می کنم که گفته اید بسیار تمرین میکند. به هر حال استعداد هر فردی حدی دارد.  شرایط خانوادگی ایشان را خوب توصیف کردید چه بسا موفقیت های فعلی ایشان مرهون همین جو خانوادگی مناسب بوده باشد. در هر صورت باید به ایشان متذکر شوید که همین موفقیت هایی که تا کنون کسب کرده هم ارزش زیادی دارند. ایشان نباید نمره قبولی خودش را راهیابی به تیم ملی بداند. ورزش جای رقابت است و برد و باخت دارد. مهم نفس ورزش است. مهم این است که ایشان سالهای باارزش نوجوانی اش را صرف ورزش کرده و توفیقات خوبی را هم به دست اورده است. ایشان می تواند از لحاظ قهرمانی به همین حد اکتفا کند و ادامه مسیر ورزشی اش را صرف زمینه هایی مانند مربیگری و داوری نماید. بحث انتقاد های افراطی مربی که اشاره کرده اید نیز می توانسته تاثیرگذار بوده باشد. با توجه به اینکه در درس خیلی موفق نبوده اما به ورزش علاقه زیادی دارد توصیه می گردد ایشان سایر رشته های ورزشی را که علاقه دارد نیز امتحان کند و یا طبق توصیه قبلی به همین ورزش ادامه بدهد و توسعه کارش را در زمینه مربیگری و داوری دنبال نماید. راهنمایی بیشتر نیازمند مراجعه حضوری برای مشاوره فردی می باشد.

درباره ایشان باید بیشتر توضیح بدهید. فعلا هیچ اطلاعاتی درباره ایشان نداده اید. باید مشخص شود که آیا ایشان به درستی استعدادیابی شده است. ممکن است تشخیص استعداد درباره ایشان به درستی انجام نشده باشد و همین باعث عدم موفقیت ایشان باشد. سوابق قبلی ایشان چگونه بوده است. آیا در این رشته ورزشی سابقه موفقیت و کسب مقام قهرمانی داشته و اگر داشته در چه سطحی بوده است؟ آیا ایشان تجربه بحرانی در زندگی شخصی داشته است. تجربه ای مانند حوادث یا صدمه دیدگی و یا شکست سنگین و ناامید کننده یا ..... جزئیات بیشتری درباره ایشان لازم است بیان نمائید. بعلاوه اینکه انگیزه ایشان در خصوص این رشته ورزشی در چه حدی است؟

پاسخ اسم رمز یاس

من دختری 36 ساله هستم شوهرم هم 46 سالش است. سؤال 94/05/10 پاسخ 94/05/11

پاسخ شماره دو: ۲۵ مرداد ۹۴

اکنون که برای اولین نوبت بصورت حضوری برای مشاوره مراجعه نمودید مشخص شد که این سوال مربوط به شماست. لذا مواردی به شما توصیه می گردد.

این بار که برای مشاوره مراجعه می کنید پاسخ این موارد را با خودتان به همراه بیاورید:

1)      درباره رابطه تان با همسرتان قدری بیاندیشید و به این سؤال پاسخ بدهید که همسرتان از کدام رفتارهای شما رضایت داشته است؟

2)      به این سؤال پاسخ بدهید که همسرتان چه انتظارات و توقعی از شما دارد؟

3)      از همسرتان بپرسید چه انتظاراتی از شما دارد؟

4)      با خودتان بیاندیشید و به این سؤال جواب بدهید که از چه جنبه های شخصیت همسرتان کاملاً خشنود هستید؟

5)      به نظر شما چگونه می توانید همسرتان را کاملاً راضی و خوشحال بکنید؟

6)      به نظر خودتان همسرتان از کدام یک از ویژگی های شما ناخشنود است؟

7)      از همسرتان بپرسید که از کدام ویژگی شما رضایت ندارد؟

8)      به نظرتان همسرتان ملاک های خوشبختی را در زندگی زناشویی چه می داند؟

9)      خودتان ملاک های خوشبختی در زندگی زناشویی را در چه چیزهایی می دانید؟

10)  از نگاه خودتان چه  ایراداتی در رفتار خودتان سراغ دارید؟

11)  برای لحظاتی خودتان را به جای همسرتان بگذارید. اگر شما جای او بودید چگونه رفتار می کردید؟

پاسخ:

لطفاً درباره سطح تحصیلات شغل و ویژگیهای روانی و خصوصیات شخصیتی خودتان و همچنین شوهرتان مقداری توضیح بدهید. تا ملاحظات دقیقتری در ارائه راهنمایی به شما در نظر گرفته شود.

لطفاً کمی بیشتر درباره مدت ارتباط خود و شوهرتان توضیح بدهید. از نحوه آشنایی تان برای ازدواج، تا دوران نامزدی یا عقد و کیفیت ارتباط خودتان و خانواده هایتان با هم و طول آن و مدتی که از عروسی تان می گذرد. همچنین درباره اینکه آیا زندگی در کنار والدین همسرتان بطور دقیق چه اثرات نامطلوبی بر زندگی شما می گذارد؟ آیا آنها به جز شوهر شما فرزند دیگری هم دارند؟ انتظار والدین شوهرتان از شما در چه حدی است؟ وضع مالی شوهرتان چگونه است، آیا توانایی تهیه مسکن مستقل و جداگانه را دارد؟

درباره وسواس شوهرتان نمی توان با این توضیح کوتاه شما نظری داد و باید به روانشناسی بالینی یا روانپزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق در این خصوص داده شود. فعلا در این باره نمی شود اظهار نظر کرد.

در کل شما به اتفاق شوهرتان باید برای مشاوره حضوری مراجعه نمائید تا ضمن بررسی دقیقتر مساله برنامه ای دقیق برای زندگی تان تنظیم گردد تا هم شوهرتان بتواند به امور والدینش رسیدگی کند و هم بتوانید دونفره در کنار هم زندگی خوب و زیبایی داشته باشید. شما نیاز به برنامه ریزی دارید. یک برنامه ریزی نسبتا دقیق.  تا ضمن رسیدگی به والدین شوهرتان بتوانید به تفریح بروید، با هم باشید، با هم به مسافرت دور یا نزدیک بروید و زندگی شیرینی را تجربه نمائید. این کار نیاز به جلسات مشاوره حضوری دارد.

===================

پاسخ مخاطب محترم ف. زارعی <f.zarei53@gmail.com

 شما در کدام شهر زندگی می کنید؟ محل فعالیت ما در شهر اصفهان می باشد. برگزاری کارگاه های آموزشی از طریق همین وبلاگ اطلاع رسانی خواهدشد. می توانید مطلع گردید و در کارگاه زیستن مثبت گرا شرکت نمایید. ضمناً عنوان پایان نامه خود را ارسال نمائید و نوع تحقیق و روشهای تحقیق که قصد دارید در انجام پایان نامه خود استفاده نمایید را مشخص نمایید تا راهنمایی های بیشتری ارائه گردد. برای مثال آیا تحقیق تان از نوع توصیفی است، رابطه سنجی است، تفاوت سنجی است یا از نوع تحقیقات آزمایشی است؟

قابل ذکر است پاسخ شما به ایمیل تان نیز ارسال گردیده است. نهم تیر 94

دعای 24 صحیفه سجادیه - دعا برای پدر و مادر

بار خدایا،درود بفرست بر بنده‏ات و پیامبرت محمد و خاندان او که‏همه پاکانند.و برترین صلوات خود و رحمت خود و برکات و سلام خود،خاص آنان گردان.
اى خداوند،پدر و مادر مرا نیز به کرامت خود و رحمت خودمخصوص گردان،اى مهربان‏ترین مهربانان .
بار خدایا،درود بفرست بر محمد و خاندانش و وظیفه‏ام را نسبت به‏پدر و مادرم به من الهام کن و همه دانش خدمتگزارى به آن دو را به من‏بیاموز و مرا به گزاردن آنچه به من الهام کرده‏اى برگمار و توفیق ده تاآنچه را که از علم به من ارزانى داشته‏اى به کار بندم،تا چیزى از آنچه‏مرا آموخته‏اى فرونگذارم و پیکرم از آنجا آنچه مرا الهام کرده‏اى‏مانده نگردد.
بار خدایا،درود بفرست بر محمد و خاندانش همچنان که ما را به‏وجود او شرافت بخشیدى،و درود بفرست بر محمد و خاندانش‏همچنان که به برکت وجود او براى ما بر دیگر مردم حقى واجب‏گردانیدى .
بار خدایا، چنان کن که هیبت پدر و مادرم در دل من چنان باشد که‏هیبت پادشاهى سخت مهیب، و به آن دو نیکى و مهربانى کنم آن سان که‏مادرى مهربان به فرزند خود نیکى و مهربانى کند .خداوندا، فرمانبردارى از پدر و مادر و نیکى و مهربانى مرا در حق ایشان براى من‏شادى بخش‏تر گردان از به خواب رفتن بى‏خوابى کشیدگان و آب سردنوشیدن جگر سوختگان،تا میل و خواهش ایشان را بر میل و خواهش‏خویش برترى نهم و خشنودیشان را بر خشنودى خود پیش دارم.
خداوندا، چنان کن که نیکى و مهربانى آن دو را در حق خود بسیار شمرم‏ هر چند اندک بود و نیکى و مهربانى خود را در حق آن دو اندک شمرم‏ هر چند بسیار بود.
خداوندا، آواز (صدای) مرا در پیشگاه ایشان پست(آرام و کوتاه) گردان و سخنم را خوشایندشان نماى و با ایشان نرمخویی ام ده و دل من بر ایشان مهربان‏ساز و چنان کن که با آنان به مدارا رفتار کنم و بر آنان مشفق باشم. خداوندا، آن دو را پاداش ده که مرا پرورده‏اند و از ثواب بهره‏مندگردان که مرا گرامى داشته‏اند،و حق ایشان نگه‏دار که مرا در خردى‏محافظت کرده‏اند.
بار خدایا،هر آزار که از من به آن دو رسیده و هر ناپسند که از من‏در حق آن دو سر زده و هر حقى از آن دو که من ضایع کرده‏ام،همه را سبب‏کاستن از گناهانشان و علو درجاتشان و افزونى حسناتشان قرار ده،اى‏خداوندى که سیئات را به چند برابر حسنات بدل مى‏فرمایى .
خداوندا،هر تعدى که در گفتار و هر تجاوز که در رفتار بر من رواداشته‏اند و هر حقى که از من تباه کرده‏اند و هر قصور که در وظایف خودنسبت به من ورزیده‏اند،همه را به ایشان بخشیدم و به احسان ارزانى‏داشتم.از تو خواهم که بار عواقب آن از دوش آن دو بردارى،که مرا به‏آن دو ادعایى نیست و نمى‏گویم که در نیکى و مهربانى با من دستخوش‏مسامحه گشته‏اند و از آنچه بر من روا داشته‏اند ملول نیستم،اى‏پروردگار من.
اى خداوند،حق ایشان بر من واجب تر است و احسانشان در حق‏من دیرینه‏تر و نعمتشان بیش از آن است که من بخواهم به عدالت‏قصاص کنم یا به مثل مقابله.اى خداوند،اگر چنین کنم،پس آن همه‏سالها که در پرورش من سر کردند و آن همه رنج که در نگهدارى من برخود هموار ساختند و آن همه سختى که به جان خریدند تا من در آسایش‏باشم،چه خواهد شد؟نه!هرگز نتوانند همه حقى را که بر گردن من‏دارند به تمامى استیفا کنند و من نیز آن سان که شایسته آنهاست‏هرگز نتوانم حقشان شناخت و هرگز نتوانم حق خدمتشان را به جاى‏آورم.پس درود بفرست بر محمد و خاندانش و مرا یارى دهـاى بهتر ازهر کس دیگر که از او یارى خواهندـو توفیقم دهـاى راه‏نماینده‏ترین کسان که بدو روى مى‏نهندـو مرا در روزى که هر کس در برابر عملش جزا داده مى‏شود و بر کس ستم نرود،در شمار آن گروه که‏پدر و مادر را نافرمانى کرده‏اند قرار مده.
بار خدایا،بر محمد و آل او و ذریه او درود بفرست و پدر و مادر مرا به‏برترین موهبتهایى که خاص پدران و مادران بندگان مومن خودگردانیده‏اى،مخصوص گردان.اى مهربان‏ترین مهربانان .
خداوندا،پس از هر نماز من و در هر وقت دیگر از اوقات شب و در هرساعت از ساعات روز،پدر و مادرم را از یاد من مبر.
بار خدایا،درود بفرست بر محمد و خاندانش و مرا به سبب دعایى‏که در حق ایشان مى‏کنم بیامرز و آن دو را به سبب نیکى و مهربانى که درحق من کرده‏اند به مغفرت خویش بنواز و به شفاعت من از ایشان‏خشنود شو و نیک خشنود شو.و آنان را گرامى دار و به جایهاى امن وآسایش بهشت رسان.
خداوندا،آن دو را شفیع من گردان اگر پیش از من آمرزیده‏اى،ومرا شفیع ایشان گردان اگر پیش از ایشان آمرزیده‏اى،تا من و پدرم ومادرم در سایه لطف و رأفت تو،در سراى کرامت و جایگاه مغفرت ورحمت تو،همنشین هم گردیم،که تو را بخشایش بزرگ است و نعمت‏دیر ساله.و انت ارحم الراحمین. 

پاسخ اسم رمز اندیشه

سربازی مسأله ای است که بالاخره با آن درگیر خواهید بود و نهایتا باید انجام شود پس هرچه زودتر بهتر. به شرطی که موجب فاصله گرفتن شما از درس نشود. با توجه به وضعیت مالی شما و با توجه به اوضاع بازار کار و توضیحاتی که داده اید، به نظر می رسد ابتدا به سربازی بروید از لحاظ زمانی و فرصت شغل یابی شرایط بهتری به دست آورید. زیرا در شرایط کنونی بازار کار هرچه زودتر برای کاریابی اقدام کنید بهتر است و تأخیر جایز نیست. در حالیکه فرصت ادامه تحصیل همچنان هست. لکن باید در نظر داشته باشید که همزمان با تحصیل هم می توانید بصورت پاره وقت و با حقوق کمتر برای خودتان شغل پیدا کنید تا هم تجربه کسب کنید و درآمدی داشته باشید و هم سابقه کار برایتان شود.


پاسخ مربوط به اسم رمز: کهکشان

1-    همانطور که قبلا گفته شد از مرور گذشته فقط و فقط عملکرد خودتان را بررسی کنید و از این کار دو منظور را دنبال کنید: اول آنکه اشکالات رفتاری و نارسایی ها و عملکرد نادرست خودتان را کشف کنید و اکنون به اصلاح آنها بپردازید. دوم آنکه عملکرد صحیح و رفتارهای بجای خود را شناسایی کرده و در حال حاضر به تقویت آنها اقدام کنید.

2-    تمام کسانی که در گذشته به شما بدی کرده اند را مورد بخشش قرار بدهید. این کار به شما احساس خوبی خواهد داد. چرا؟ زیرا دستور صریح خداوند است و همانا او بهترین جبران کننده است. ضمن آنکه نبخشیدن آن افراد خیلی سود و منفعتی را نصیب شما نمی کند. بهتر است بدانید مادامی که کینه و نفرت از افراد را در دل خودتان زندانی کرده اید، در واقع این شما هستید که زندانی شده اید. بخاطر اینکه تمام انرژی روانی تان صرف نگهداری مشتی احساس و هیجان منفی و نفرت زا شده است. در حالیکه به فراموشی سپردن خاطرات تلخ همانند باز کردن وزنه هایی است که از بدنه بالن آویزان هستند و با باز کردن آن وزنه ها بالن می تواند اوج بگیرد. پس وزنه های کینه را از وجود خود باز کنید تا بتوانید پرواز کنید و از آن لذت ببرید. خودتان را سبک بال و سبک بار کنید باور کنید ارزشش را دارد.

3-    فرزندتان را به عنوان بخش مهمی از زندگی خودتان بپذیرید. با تمام زحماتی که به شما تحمیل می کند. در مواجهه با فرزندتان دو نکته را در نظر داشته باشید: اول آنکه در مواقعی که شیرین کاری و شیرین زبانی می کند، از او به عنوان منبع انرژی روانی بهره ببرید و باطری روانی تان را شارژ کنید. دوم آنکه در مواقعی که برایتان زحمت و درد سر می آفریند به او به عنوان عامل رشد و ترقی خودتان نگاه کنید. می خواهم بگویم دراین مواقع به رسالت مادری تان اندیشه کنید. مقام مادر جایگاهی است که ارزش آن را دارد که بخاطرش به زحمت بیفتید. تصور کنید وجودتان در خدمت رشد و بالندگی کودکی قرار گرفته که می تواند تبدیل به فردی ارزشمند، محترم، خانمی ممتاز و متشخص و مادری با کرامت گردد. در واقع ذره ذره تلاش و زحمات شما نه تنها بی نتیجه نیست بلکه منتهی به کسب رضایت مبداء خلقت و منشاء آفرنیش یعنی خداوند عالم خواهد شد. البته نباید غافل ماند که همه ما به احتمال زیاد روزی به فردی سالمند تبدیل خواهیم شد و آن زمان جادوی محبت فعلی ما به فرزندانمان است که به فریاد ما خواهد رسید. پس تا می توانیم گنجینه محبت مان را نثار فرزندانمان کنیم. بی شک ضرر نمی کنیم.

4-    در رابطه با همسرتان قدری بیشتر تأمل و تفکر کنید. بهتر است با تحلیل بیشتر و البته دقیق تر و به دور از احساسات، تآثیر واقعی ایشان در زندگی تان را بررسی کنید. برای این کار یک جدول دو ستونی درست کنید. در یک ستون آثار مثبت و در ستون دیگر آثار منفی حضور ایشان در زندگی تان را ثبت کنید. سپس برای هر کدام از موارد با توجه به میزان اهمیتی که برایتان دارد نمره بدهید مثلا از یک تا سه. سپس نمرات هر ستون را جداگانه جمع زده و زیر همان ستون بنویسید. با این کار شما می توانید ارزیابی دقیقی از این موضوع داشته باشید.

5-    عوامل مزاحم و آزار دهنده در زندگی تان را لیست کنید. سپس آنها را با همسرتان در میان بگذارید. آن بخشی که به همسرتان مربوط است را از ایشان بخواهید که برطرف نماید. مواردی را هم که به خودتان مربوط می شود باید تلاش کنید با اراده و همت رفع کنید. در مواردی که به خودتان مربوط است و همسرتان می تواند نقش مؤثری داشته باشد از او تقاضای کمک کنید. درعوض به او یادآور شوید که مساعدت و همکاری بی مزد نخواهد بود و آثار و نتایج مطلوبی که به دنبال خواهد داشت را برایش ترسیم کنید. طوری که انگیزه همکاری را دراو ایجاد کنید.

6-    به نحوی ماهرانه و با ظرافت خاص آثار بدی که بی توجهی یا کم توجهی همسرتان بر روی شما به جا می گذارد را به او منعکس کنید. او را متوجه کنید که وقت نگذاشتن او برای شما چه قدر شما را آزار می دهد و در نهایت باعث خراب شدن جوّ روانی خانواده می گردد.

7-    با همسرتان در رابطه با مشکلات بزرگ و خاص زندگی تان به طور جدی جلسه بگذارید و صحبت کنید. با هم برای حل معضل تبادل نظر کنید. سعی کنید طوری نتیجه گیری کنید که هر دو طرف راضی باشید. یعنی آنکه خواسته های حداقلی هر دوی شما برآورده شود. به عبارتی به یک قرارداد نانوشته برسید و بر سر آن توافق جدی کنید و به رعایت مفاد آن پایبند باشید.

8-     فعالیت شغلی تان را با جدیت از سر بگیرید. منتهی........... نکته مهم آن است که باید نشان بدهید که اشتغال شما باعث افزایش رضایت و خوشنودی شما از زندگی و بالا رفتن روحیه شادکامی تان شده و این اتفاق در نهایت به نفع زندگی مشترکتان خواهد بود. در این صورت می توانید همسرتان را متقاعد کنید که با شما همراهی کند و فعالیت شغلی تان را به رسمیت بشناسد. نه آنکه کار و اشتغال بلایی بر سرتان بیاورد که تبدیل به یک آدم خسته و کوفته و درمانده شوید و بدون انرژی در خانه حضور داشته باشید به نحوی که حوصله رسیدگی  به کارهای خانه و خانواده را نداشته باشید. به عبارتی کاری نکنید که همسرتان همه مشکلات را به پای اشتغالتان بگذارد.

9-    حواستان باشد اشتغال نباید باعث کاهش توجه شما به فرزندتان گردد.

10-                       رفتارهای مطلوبی که از همسرتان سر می زند را نادیده نگیرید. قانون اثر می گوید رفتارهایی که اثر مثبت و خوشایندی به دنبال دارند تثبیت می شوند. شما هم به دنبال هر رفتار شایسته و مطلوبی که از همسرتان می بینید آن را جدی گرفته و سعی کنید تجربه خوشایندی را برایش رقم بزنید. بدین طریق رفتار مورد نظر تقویت خواهد شد و احتمال تکرار آن زیادتر می گردد.

پس از مطالعه موارد ذکر شده اگر سؤالی برایتان ایجاد شد، لطفاً بپرسید.

پاسخ مربوط به اسم رمز: سندباد

<!--[if gte mso 9]-->